MKB Fintechlab | Design PM wanted

A Fintechlab Design csapatáról...


Az MKB Fintechlab design csapatának célja, hogy a digitális átálláshoz és működéshez elengedhetetlen tervezői kompetencia kiépítésével és üzemeltetésével támogassa az MKB Bankot és a bank ügyfeleit is. A design csapat az elmúlt 1,5 évben folyamatosan skálázódott, jelenleg 3 területre fókuszál: stratégiai design, taktikai design (UI/UX) és design edukáció.
Az MKB Fintechlab design csapata és az általa képviselt design thinking és emberközpontú tervezés módszertan a bank folyamataiba erősen integrált, szerepe fontos a mindennapi munkavégzést is tekintve. Ha szeretnél ebben a működésben aktívan részt venni, és lehetőséget kapni egy magyar nagy bank transzformációjában, itt a helyed!

A Design PM feladatkörei gyakorlásának két fő fókusza van: menedzseli a banki stakeholderekkel lévő kapcsolatot (kiemelten üzletfejlesztés, digitális csatornák, marketing, sales), illetve a design csapat tagjait és operációját.

A feladataidról pár szó...


  1. Capacity management: Monitorozod a design csapat erőforrásait és előre jelzed erőforrásszükségletét
  2. Budget management: Felelős leszel a design csapat üzleti oldali tervezéséért, felügyeled a design csapat burn rate-jét, folyamatosan trackeled ezt törekedve az optimum megtalálására (P&L)
  3. HR/recruitement: Támogatod a design csapathoz csatlakozók onboarding folyamatát, beilleszkedését, menedzseled a szabadság/távollét igényeket együttműködésben és igazodva a banki projektek ütemezéséhez
  4. Tools ops: Támogatod a design team tevékenységének ellátásához szükséges eszközök (pl. szoftverek) kiválasztását és rendelkezésre tartását
  5. Templates & guidelines: Biztosítod, hogy a designerek az eredménytermékeket megfelelő formában és tartalmi elemekkel adják le (deliverable templates)

Amit nyújtunk:


  1. Olyan csapat, ahol a design mindset az alapja a mindennapjainknak
  2. Szakmailag és emberileg is erős és összetartó közösség
  3. Olyan lehetőség, ahol részt vehetsz egy magyar nagy bank digitális transzformációjában
  4. Nyitott, flexibilis folyamatok és leadership
  5. Sok-sok lehetőség és irány a szakmai fejlődés tekintetében

Are you interested?